Over ons

Ik ben Mieke Renes, ik woon en werk in Hoofddorp. Het is mijn passie om mensen te helpen zich beter in hun vel te laten zitten. De mens bestaat uit een lichaam en een geest, die elkaar onderling beïnvloeden. Door middel van massages, energetische behandelingen, schoonheidsbehandelingen en counseling kan ik behandelingen aanbieden op zowel lichamelijk, geestelijk als energieniveau. Ook combinaties van verschillende behandeling behoren tot de mogelijkheid. Elk aspect van de mens kan hierdoor aan bod komen. Omdat ik graag dit totaalpakket aan wil kunnen bieden in mijn praktijk, heb ik mij gespecialieerd in diverse disciplines.

In 1988 ben ik begonnen met een 3-jarige opleiding tot acupuncturist, bij de ZNSvA (Stichting Zuid Nederlandse School voor Akupunktuur). Deze zeer interessante opleiding met vakken als ziekteleer, meridianenleer en oosterse filosofie heb ik op 23-06-1991 afgesloten met een diploma. Omdat ik op dat moment zwanger was mijn oudste kind, is het er nooit van gekomen om de acupunctuur in de praktijk te brengen.

Toen in 1997 mijn jongste kind ook naar de kleuterschool ging, kreeg ik weer tijd om iets voor mezelf te doen. Ik wilde graag iets met massage doen en wilde graag onderaan beginnen, bij de voeten dus. Het werd een cursus voetreflexmassage in een buurthuis in Purmerend, gegeven door Angela Schell. Ik vond dit echter zo leuk om te doen, dat ik meer wilde. Angela raadde mij aan een opleiding te gaan doen bij de BER, waar zij zelf ook haar opleiding had gevolgd

Sinds 1999 ben ik gediplomeerd Voetreflextherapeut en heb hierin dus al ruim 15 jaar ervaring. Deze opleiding heb ik gevolgd bij de BER (Bond voor Europese Reflexologen) te Amersfoort. Diploma behaald op 28-11-1999. Op dat moment ben ik een praktijk voor Voetreflextherapie gestart, aan huis in Purmerend.

Om mijn klanten wat meer te kunnen bieden heb ik op 11-12-2000 het certificaat Gezichts- en hoofdmassage behaald, Gevolgd door een cursus Handreflexzone massage, gecertificeerd op 29-01-2001, bij Massage Opleidingen Lian Bart, te Purmerend

Op 5 juni 2012 heb ik het diploma Klassieke massage behaald. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Leffelaar/Veerman College te Amsterdam. Het examen is afgenomen door de NESPG (Nederlandse Examenstichting in de Sport- & Perimedische Gezondheidszorg). Deze opleiding is geaccrediteerd door de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Bij deze opleider heb ik ook onderstaande modules gevolgd en afgerond met een certificaat:
-Therapeutische Ontwikkeling I, 01-02-2012
-Stoelmassage, 07-11-2012
-Aqama®massage, 08-11-2012

Om ook op energetisch niveau iets te kunnen doen heb ik in 2012 een cursus Reiki I gevolgd volgens de uit Japan afkomstige Usui methode. De Reiki is ook een prachtige aanvulling op de massages en geeft het net een beetje meer effect. Deze cursus heb ik gevolgd bij Healing Hands te Hoofddorp. Gecertificeerd op 28-6-2012

Omdat het nooit kwaad kan om iets wat je al jaren doet eens goed onder de loep te nemen en kritisch te bekijken, heb ik bij Leffelaar/Veerman Collega te Amsterdam de opleiding Voetreflexzonemassage gevolgd. Dit heb ik op 17-05-2013 afgesloten met een diploma van de NESPG.

Een foto van een voetmassage.

Een logisch gevolg op de Reiki was voor mij een cursus Aura/Chakra Practitioner, om nog iets dieper op energie niveau te kunnen werken. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Lightwave te Groningen. Sinds 15-2-2014 gecertificeerd.

Met het geven van verschillende behandelingen merkte ik dat veel klanten graag wilden praten over hun klachten en zorgen. Om ook hier professioneel mee om te kunnen gaan heb ik een opleiding tot Counselor gevolgd bij CIVAS. Op 07-04-2014 heb ik hiervoor mijn diploma behaald. Om nog wat breder te kunnen werken heb ik hier ook meteen de opleiding tot Stress Counselor gevolgd en ben sinds 24-10-2014 gediplomeerd. Beide opleidingen zijn geaccrediteerd door de BATC.

Toen ik in de zomer van 2014 op vakantie was in Ijsland, vond ik op het strand prachtige, door de natuur gevormde basaltstenen. Deze leken uitermate geschikt voor Hotstone massage. De spaarzame lege plekjes in de koffer dus volgestopt met stenen. Thuisgekomen meteen maar op zoek naar een cursus Hotstone massage. Deze vond ik bij de Wellness Academie te Amsterdam. Ook zij werken met stenen uit Ijsland en via hun kon ik mijn eigen verzameling uitbreiden tot een volwaardige set stenen. Deze cursus heb ik afgesloten met een certificaat op 25-10-2014.

Omdat het geven van een wellness massage, naast het voorkomen en verlichten van klachten, ook zo ontzettend fijn is om te doen ben ik een cursus Hamam massage gaan doen. Helaas zijn er niet veel opleiders in Nederland die deze cursus geven, maar na flink spitten op het internet kwam ik weer uit bij Massage Opleidingen Lian Bart te Purmerend. Erg leuk natuurlijk om daar weer een cursus te volgen. Ook deze cursus heb ik afgerond met een certificaat op 07-11-2014.

Omdat ook ons uiterlijk belangrijk is heb ik in 2015 een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd bij de Wellness Academie te Amsterdam. Sinds 01-06-2015 ben ik dus ook gediplomeerd Schoonheidsspecialiste.

In oktober 2015 heb ik het diploma Pathologie gehaald. Momenteel ben ik bezig met Kruidenleer en Etherische olie. Om zelf biologische kruiden te kunnen kweken heb ik een moestuin bij Moestuinvereniging de Meertuinders in Hoofddorp.

Ook geef ik als vrijwilliger hand- en onderarm massages in het Spaarne Gasthuis.

In de loop der jaren heb ik al aardig wat kennis vergaard en ervaring opgedaan. Om deze kennis en vaardigheden op pijl te houden volg ik regelmatig aanvullende cursussen en bijscholings modules. Met enige regelmaat zal ik dus nieuwe therapieën en behandelingen aan kunnen bieden in mijn praktijk.

Door een breed aanbod van verschillende behandeltechnieken hoop ik iedereen een behandeling aan te kunnen bieden die het meest geschikt is voor zijn/haar klachten, wensen en behoeftes.

Ik heb mijn praktijk aan huis en heb daar een aparte kamer, op de eerste verdieping, voor ingericht. Hier kan ik in alle rust en met de nodige privacy de gewenste behandeling geven.