Health

Massage kan helpen lichaam en geest te ontspannen en klachten te verminderen of te voorkomen. Het helpt spieren te ontspannen, verbetert de circulatie en geeft hernieuwde energie. Hierdoor kom je gewoon lekkerder in je vel te zitten en voel je je fitter. Als je beter in je vel zit, kun je het leven ook beter aan. Door een breed aanbod van verschillende massagetechnieken hoop ik iedereen een massage aan te kunnen bieden die het meest geschikt is voor zijn/haar klachten, wensen en behoeftes.

Voetreflextherapie

Dit is een vorm van massage die de natuurlijke genezing van vele klachten activeert. Door drukpunten op de voet, die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen en klieren een impuls te geven, zullen deze zich herstellen of versterken en blokkades worden opgeheven. Voorafgaand aan de massage gaan uw voeten eerst even heerlijk in een voetenbadje. Hierdoor worden de voeten wat warmer en is de doorbloeding beter. De reflexmassage zal dan meer effect hebben. Tijdens deze massage kunt u ontspannen liggen op de massagetafel, maar kan eventueel ook zittend op een stoel gegeven worden.

Voetreflex therapie.

Klassieke Massage

Als u klachten heeft kan een massage verlichting geven. Dit is een massage op maat, waaraan een vraaggesprek (anamnese), eventueel bewegingsonderzoek en bindweefselonderzoek (op de rug) aan vooraf gaan. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek overleggen we samen welke massage het best is en welk deel van het lichaam gemasseerd gaat worden. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw eigen wensen. Bij deze massage gaan we echt klachtgericht aan het werk, waarbij zowel lichamelijke als geestelijke klachten behandeld kunnen worden.

AQAMA® massage

Hierbij ligt u op uw rug op een kussen gevuld met warm water. De warmte heeft een gunstig effect op de doorbloeding van de weefsels, waardoor afvalstoffen beter en sneller afgevoerd zullen worden. Uw spieren zullen door de warmte makkelijker ontspannen, waardoor de massage een groter effect zal hebben. Dit is echt een pareltje onder de massages en geeft diepe ontspanning, mede door de lichte schommeling en soms het geluid van kabbelend water. Deze massage is ook zeer geschikt voor zwangere vrouwen en mensen die niet op hun buik kunnen liggen.

Indian Head Massage

Deze massage ondergaat u zittend op een stoel, waarbij ook de bovenarmen, schouders en nek gemasseerd worden. Ook worden enkele drukpunten aangepakt. Deze Ayurvedische massage duurt 30 minuten en is dus ook lekker voor even tussendoor. De massage heeft kalmerende werking en geeft een diepe ontspanning. Ook erg prettig voor zwangere vrouwen, die niet op hun buik op een massagetafel kunnen liggen.

Stoelmassage

In deze jachtige tijd, waarin alles steeds sneller wordt, is er bijna geen tijd meer om te ontspannen en tot rust te komen. Ook op het werk wordt er steeds meer van ons gevraagd en alles had gisteren al af moeten zijn. Om even lekker uit al die dagelijkse beslommeringen los te komen, is een stoelmassage zeer geschikt, ook voor even tussendoor. Deze massage wordt gegeven terwijl u zit op een speciaal hiervoor ontworpen stoel en over uw kleren heen. Na een stoelmassage zult u zich prettiger voelen, waardoor u de dingen weer wat beter aankunt.

Handreflexmassage

Bij deze massage worden, net als bij de voetreflex, drukpunten gestimuleerd. Een aanrader als de voeten niet gemasseerd kunnen worden, maar ook gewoon heel lekker om je handen eens te verwennen. Je merkt pas hoe fijn deze massage is, als je het ontvangt.

Gezichtsmassage

In ons gezicht zitten zeer veel spieren en spiertjes, die we onbewust heel vaak aanspannen. Denk aan het fronzen van het voorhoofd, tandenknarsen, “knijpen” met de ogen, enz. Een gezichtsmassage doet al deze spiertjes ontspannen en een glimlach op uw gezicht ontstaan. Bij deze massage kunt u heerlijk ontspannen op de massagetafel liggen en kan eventueel aangevuld worden met massage van de nek, schouder en decolleté.

Reiki

Het Japanse woord “Rei” betekent: universeel en “Ki” betekent: energie. Bij een Reiki behandeling geven we dus de universele energie door. Hierdoor zal de energie binnen uw lichaam, die vaak verstoord is door emotie, stress of een doorgemaakte ziekte, weer in goede banen geleid worden. Waar teveel energie in het lichaam is, zal deze verminderd worden en waar te weinig energie in het lichaam is, zal deze aangevuld worden door de Reiki behandeling. Blokkades zullen hierdoor opgeheven worden en de energie zal weer vrij door uw lichaam kunnen stromen. Hierdoor zult u zich energieker en fitter gaan voelen. Een Reiki behandeling wordt over de kleren heen gegeven en eventueel hoeft u zelfs niet eens aangeraakt te worden.

Aura/Chakra Healing

De Aura is een energieveld dat ons lichaam omhult. Iedereen heeft dit veld wel eens gevoeld, als er iemand dicht bij je in de buurt komt en je voelt een afkeer of juist een aantrekkingskracht, terwijl je die persoon helemaal niet kent. Dit is een natuurlijke reactie van je aura. Je aura beschermt je ook tegen negatieve energieën. Als er al teveel negatieve energieën zich binnen je aura bevinden, wordt het steeds moeilijker om jezelf via de Aura te beschermen. Hierdoor zul je ook bevattelijker worden voor ziektes. De Chakra’s zijn een soort kruispunten in de energiestromen van uw lichaam en verbinden de energie die in uw lichaam stroomt met de energie die uw lichaam omhult. Ook deze zijn vaak uit balans, omdat invloeden van buiten af vaak niet in overeenstemming zijn met wat u graag zou willen. Tijdens de behandeling wordt uw Aura gereinigd en gevitaliseerd. De Aura wordt ontdaan van alles wat er niet in thuis hoort, zoals schadelijke straling, veroorzaakt door mobiele telefoons en draadloos internet. De chakra’s worden in balans gebracht. Hierdoor zult u zich energieker en vitaler voelen en kunnen klachten en pijntjes voorkomen worden. Tijdens deze behandelingen ligt u heerlijk ontspannen op de massagetafel. De behandeling wordt over de kleren heen gegeven en u wordt hierbij niet aangeraakt.

Counseling:

Veel mensen ervaren emotionele periodes in hun leven die eindeloos of onoplosbaar lijken. Soms weten ze dat deze gevoelens het gevolg zijn van ziekte of het verlies van een geliefde. Vaak ook hebben ze geen idee waar de gemoedstoestand vandaan komt. Hun leven is moeilijk of zelfs ondraaglijk geworden. Als counselor kan ik u middels therapeutische gesprekken helpen uzelf te hervinden. Met deze cliëntgerichte therapie help ik u helderheid te scheppen in uw gedachten en gevoelens zodat u beslissingen kunt nemen en uw leven een andere wending kunt geven.

Stresscounseling:

Stress is een vast onderdeel geworden van onze manier van leven. Artsen behandelen tegenwoordig meer mensen met stressgerelateerde kwalen dan ooit! Hart- en vaatziektes, spijsverteringsproblemen, artritis, kanker, migraine, allergieën en depressies zijn aandoeningen die kunnen voortkomen uit voortdurende stress. Op zich is stress niets nieuws. Maar pas vrij recent is het echter erkend als belangrijke factor in een grote reeks geestelijke en lichamelijke problemen! Stresscounseling spoort de oorzaken van uw stress op. U leert technieken om stress aan te pakken en op te lossen. U leert de innerlijke omgang met stress verbeteren en de externe oorzaken wegnemen.

Stress Therapie:

Een combinatie van Stresscounseling en Ontspanningsmassage, zodat niet alleen rust in het hoofd ontstaat, maar ook ontspanning in het lichaam.